top of page
Pauliina Valtasaari, Mari Mäntynen
Pauliina Valtasaari

Musiikin tohtori (MuT)

Orkesteripäällikkö (HKO)

Työnohjaaja (STOry, FINOD)

Kognitiivinen lyhytterapeutti

Kouluttaja 

Ammatilliset juureni ovat klassisessa taidemusiikissa. Toimin vuosien ajan viulistina sinfoniaorkestereissa ja kamarikokoonpanoissa monissa eri tehtävissä. Sittemmin olen suunnannut tutkimaan ja kehittämään taidealojen työhyvinvointia ja työnohjauskäytäntöjä.

Työkokemusta minulle on karttunut yksityisenä työnohjaajana ja työhyvinvointikouluttajana sekä Taiteen edistämiskeskuksessa taiteilijoiden työhyvinvoinnin asiantuntijana. Elokuusta 2023 alkaen olen työskennellyt Helsingin kaupunginorkesterin orkesteripäällikkönä. 

Minulle työnohjaajana ja kouluttajana on tärkeää tutkimusperustaisten ratkaisujen soveltaminen käytännön työelämään. Vuonna 2023 valmistunut väitöstutkimukseni käsittelee orkesterimuusikoiden työhyvinvointia ja työnohjausta. Kehitin tutkimuksessani muusikoille suunnatun työnohjausmetodin ja testasin sitä suomalaisten orkesterimuusikoiden parissa. Sovellan kehittämääni työnohjausmetodia myös muiden alojen työnohjausprosesseissa.

Väitöstutkimukseni rinnalla olen syventänyt osaamistani psykologian ja sosiaalipsykologian opinnoilla sekä kouluttautunut työnohjaajaksi ja kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi. Olen suorittanut Suomen Työnohjaajat ry:n akkreditoiman työnohjaajakoulutuksen Metanoia Instituutissa ja sitoutunut Suomen Työnohjaajat ry:n eettisiin periaatteisiin.

Olen lisäksi toiminut vuosien varrella erilaisissa työhyvinvointia ja työyhteisöjä kehittävissä luottamustehtävissä:

Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistyksen hallituksen jäsenenä vuosien 2015-2023 ajan (puheenjohtajana 2020-2023) sekä Organisaatiodynamiikka FINOD ry:n hallituksessa vuodesta 2022 alkaen. 

bottom of page